Sprichst Du Deutsch? Német nyelvi verseny döntője a PTE BTK Germanisztika Intézet és a Deutsche Telekom IT Solutions szervezésében

március

28.

általános

10-12. osztályos középiskolás diákok számára hirdetett német nyelvi versenyt három egyetem germanisztika intézete és a Deutsche Telekom IT Solutions. A pécsi döntőre karunkon került sor 2022. március 21-én és 22-én. A versenyzők értékes ajándékcsomagokat vehettek át, az első helyezett jutalma egy táblagép volt, a különdíjasokat pedig a nyári Kreatáborba várjuk.

A versenyzők értékes ajándékcsomagokat vehettek át, az első helyezett jutalma egy táblagép volt, a különdíjasokat pedig a nyári Kreatáborba várjuk.

Sprichst Du Deutsch? címmel hirdetett nyelvi versenyt a Deutsche Telekom IT Solutions. A cég a magyarországi telephelyein működő kulturális és felsőoktatási intézményekkel, vagyis a Debreceni Német Kulturális Fórummal, valamint a Debreceni, a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem Germanisztika Intézeteivel közösen szervezte meg a 10-12. osztályos középiskolásokat célzó versenysorozatot. A jelentkezők két kategóriában indulhattak: a hagyományos tagozat mellett a két tanítási nyelvű intézményekben tanulók is saját kategóriában mérhették össze a tudásukat.

Sprichts Du Deutsch? címmel hirdetett nyelvi versenyt a Deutsche Telekom IT Solutions

    A verseny 3 fordulóból állt. Az online feladatsor kitöltése után 230-250 szó terjedelemben kellett fogalmazást írniuk Wie hat die Pandemie unser Leben verändert? témában. A döntőbe minden csoportból a 10 legjobb versenyző jutott. A végső megmérettetésen pedig szabadon választott témában kellett 10 perces prezentációt tartaniuk a diákoknak.

A résztvevőket dr. Gerner Zsuzsanna egyetemi docens, a Német Szövetségi Köztársaság tiszteletbeli konzulja köszöntötte

    A kétnapos pécsi döntőn a normál tagozat, a két tanítási nyelvű, valamint a nemzetiségi iskolákból érkezettek előadásait értékelte a zsűri. A diákokat természetesen felkészítő tanáraik is elkísérhették. A résztvevőket dr. Gerner Zsuzsanna egyetemi docens, a Német Szövetségi Köztársaság tiszteletbeli konzulja köszöntötte.

    A Deutsche Telekom jóvoltából valamennyi versenyző értékes ajándékcsomagban részesült, az első helyezettek egy-egy iPad táblagépet vehettek át. A jutalmakat Eisenbacher Csaba, site manager adta át. Egyben tolmácsolta a Deutsche Telekom meghívását is: minden döntőbe jutott középiskolást céglátogatásra várnak a Deutsche Telekom magyarországi telephelyein, hogy bepillanthassanak a német nyelven dolgozó kollégák mindennapjaiba. Karunk is ajándékcsomaggal jutalmazta a legjobbakat, emellett pedig a nyári Kreatáborba nyerhettek férőhelyet a különdíjasok.

Karunk is ajándékcsomaggal jutalmazta a legjobbakat, emellett pedig a nyári Kreatáborba nyerhettek férőhelyet a különdíjasok.

    Szívből gratulálunk minden versenyzőnek és díjazottnak! A zsűri értékelése szerint valamennyien kiemelkedő munkát végeztek.
 

2022. március 21., hagyományos tagozat

  1. Laczikó Benedek (Keszthely Vajda János Gimnázium)
  2. Csorba Melinda Lilla (Baja, III. Béla Gimnázium)
  3. Nagy Zoé Gabriella (Pécs, Babits Mihály Gimnázium)

különdíj: Fábián Dorottya (Bonyhád, Petőfi Sándor Gimnázium)

2022. március 22., kéttannyelvű tagozat

  1.  Végh Vilmos (Debrecen, Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum)
  2. Tóth Boglárka (Veszprém, Lovassy László Gimnázium)
  3. Sal Kinga (Pécs, Koch Valéria Iskolaközpont)

különdíj: Pál Kata (Veszprém, Lovassy László Gimnázium)